Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγγραφέας του βιβλίου «Δόγμα του ΣΟΚ» συμφωνεί με το κόμμα «Δραχμή»


Tο βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ.

Η διάσημη συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, που έγραψε το βιβλίο «Το δόγμα του σοκ», με παρρησία τοποθετείται και λέει τις απόψεις της. Μεταξύ άλλων πολλών σημαντικών που αναφέρει, φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις του κόμματος «Δραχμή», δηλαδή έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και συμμαχία των εθνών του Νότου ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Μία ακόμα φωνή στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτικών δυνάμεων εκείνων που επιθυμούν Εθνική Ανεξαρτησία και Πραγματική Δημοκρατία.

Η σελίδα του κόμματος «Δραχμή» στο facebook εδώ: www.facebook.com/drachmi5


Διαβάστε τις θέσεις του κόμματος «Δραχμή» που συμφωνεί η συγγραφέας:

1. Κατάργηση του Μνημονίου με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, με στάση πληρωμών του χρέους, αναδιαπραγμάτευση και κούρεμα του σε επίπεδα της τάξης του 70%, με επιμήκυνση αποπληρωμής του υπολοίπου, περίοδο χάριτος 2-3 ετών, διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και εφαρμογή ενός βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου.

2. Προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους, τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου, τη θέσπιση κοινών πολιτικών σε οικονομικές, δημοσιονομικές, αναπτυξιακές, εμπορικές, τραπεζικές και νομισματικές πρακτικές, την πολιτική σύμπραξη για ισχυροποίηση της γεωπολιτικής τους ισχύος, τη διαπραγμάτευση των χρεών, την αξιοποίηση των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών τους πόρων, την ανακήρυξη της ΑΟΖ του Ευρωπαϊκού νότου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου